Клуб „Виж природата“ представи наученото пред гражданите на Кресна

В петък, 28 април 2017 г. младежите от клуб „Виж природата“ към Библиотеката на Народно читалище „Култура 1932“ представиха наученото през последната година пред своите приятели, семейства и гражданите на Кресна в сградата на Общината. Клубът е основан по проект „Виж природата – образование за устойчиво развитие“ на Народно читалище „Култура 1932“, гр. Кресна и Фондация „Училище за природа“. Димана Драчева, като ръководител на клуба, откри срещата и разказа за проекта, за създаването на клуба и основните постижения.

Младежите заедно с техните ментори и експертите, които им помагаха по време на занятията, представиха темите, по които са работили, къде са ходили, какво са научили. Изложба от снимки илюстрира приключенията на младите природолюбители от края на 2016 година досега.

Митко Рупски от Училище за природа разказва за биоразнообразието на Кресна и региона

Кресненчани имаха възможност и да видят страхотни видео клипове, показващи тайните на дивия свят, направени от нашия колега от Училище за природата Митко Рупски (Димитър Кантарджиев). Всичко това предизвика итереса и породи въпроси, на които експертите отговаряха с желание и разказваха повече за богатото разнообразие от животни и растения в района. Особено вълнуваща се оказа темата за влечугите – змии и костенурки, които са характерни за Кресненското дефиле. Проведе се и викторина, а отговорилите правилно получиха награда – дребни образователни подаръчета, осигурени от Училище за природа и наши приятели от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и Сдружение „За Земята„. След презентациите разговорите продължиха в неформална обстановка.

Проект “Виж природата – образование за устойчиво развитие” се реализира с подкрепата на Фондация “Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс “Библиотеката активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06.2016г. с Министерство на културата.

© 2024 Влахи. Всички права са запазени.