Включи се като доброволец в Пролетния празник в Кресна

Каракачански овце, витороги и калоферски дългокосмести кози, каракачански кучета, страхотно вкусно сирене, кашкавал, баници и всякакви други благинки за душата и сърцето. Със сигурност Пролетния празник на животновъдството и земеделието в Кресна е едно нестандартно преживяване. Препоръчваме да посетите тазгодишното му шесто поред издание на 22 април 2017 г. (събота). Но освен като посетител може да надградите и да се включите и като доброволец, като заедно отпразнуваме Международния ден на Земята.

Та да си дойдем на думата.

Повече за празника

Сн. А. Ралев

За шеста поредна година в Кресна ще се проведе пролетен празник на животновъдството и земеделието – изложение на традиционни български породи животни, изложба на каракачански кучета, демонстрации на методи за защита на домашни животни, дегустация на натурални продукти и др. Празникът се организира от Съюз на фермерите – Струма, с подкрепата на Училище за природата и СДП БАЛКАНИ. Изложението ще се проведе на 22 април в гр. Кресна. Тази година няма да се подмине и темата за отровите и унищожената колония от белоглави лешояди в района на Кресна!

 

Повече за доброволците

Доброволците

За да е още по-добра организацията на празника, набираме доброволци да се включат в подготвката и провеждането му. Търсят се сръчни хора, които могат да се оправят както с чука и пироните, така и с разпъването на банери и шатри. А физическият труд, ранното ставане и комуникацията с хора – не ги плаши.

Кога?

21-23 април. Доброволците трябва да пристигнат в Кресна в петък (21 април) сутринта. Работата приключва вечерта в събота (22 април). В неделя (23 април) е ден за разпускане с малко градинарска работа в Училището за природа :).

Какво?

Подготвка за празника на 21 април (петък):

  • Изграждане на боксове и заграждения за животните
  • Подреждане на маси, щандове
  • Обща помощ на организаторите

Провеждане на празника на 22 април (събота):

  • Помощ на информационните щандове
  • Посрещане на изложителите и посетителите
  • Помощ около загражденията и при грижата за животните
  • Други възникващи в момента необходимости от подкрепа

 

Храна и настаняване:

Храната се осигурява от организаторите.

Доброволците ще бъдат настанени в Училището за природа в село Влахи в общо спално помещение с 14 легла.  Нужно е да си носите спален чувал.

 

Транспорт:

Доброволците сами организират придвижването си до Кресна.

Организаторите осигуряват транспорт от Кресна до Влахи и обратно

Ако сме ви заинтригували, пишете на natureschool@vlahi.org  до 19 април 2017 г.

 

© 2024 Влахи. Всички права са запазени.