Ученици от Кресна в Училището за природа

На 31 март и 1 април учениците от клуба „Виж природата“ към Народно читалище „Култура 1932“ в Кресна посетиха Училището за природа, където научиха повече за това, как можем да живеем устойчиво, в синхрон с природата. Младежите дадоха своя принос към Училището, като посадиха фиданки на череши, арония и нар, които ще допринесат за биоразнообразието в двора и са част от перма културния дизайн на Училището.

 

Учениците се разходиха по реката в търсене на представители на птичето разнообразие, посетихме и мечките Медо и Буя от Образователния център за едри хищници на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ. Младежите подобряваха своите умения за наблюдение на обекти на дивата природа през бинокъл и научиха повече за това, как всеки един елемент в градината и къщата на Училището има своето място и значение.

Разбира се, преживяването нямаше да е пълно без тръпката на лагерния огън и историите край него. Училището за природа има още много тайни и чудатости за разкриване пред учениците. Планираме следващо посещение.

Проект „Виж природата – образование за устойчиво развитие“ се реализира с подкрепата на Фондация “Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс “Библиотеката активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06.2016г. с Министерство на културата.

© 2024 Влахи. Всички права са запазени.