27-28 септември – Работен уикенд във Влахи, презентация и фонотека

Дойде време и за втория работен уикенд за месец септември в Училище за природата.

Работата, която ни чака е:

-Довършителни дейности по изолацията на зимната градина и кокошкарника, чието изграждане започна по време на летния международен доброволчески лагер;

– Изкопаване на отводнителна канавка от кокошкарника;

– Поставяне на информационни табла за значимите дървета в района;

– Ако има любители на разходките из планината – една информационна табела на вр. Баба (намира се на 2,5 часа път в едната посока от нашето село).

green house

Какво да си носите: спални чували, работни дрехи, топли дрехи и ентусиазъм. Ако имате нужда от специални лекарства, не забравяйте да си ги сложите в раницата. Най-близката аптека, лечебно заведение и магазини са на 9 км от селото в гр. Кресна.

Храната както обикновено е вегетарианска – продуктите осигуряваме ние, а сръчните готвачи сте вие!

Доброволците сами поемат пътните си до гр. Кресна, а ние осигуряваме транспорта им до Влахи и обратно. Приканваме ви да дойдете още в петък вечер или най-късно до 9.30 ч. в събота за по-добра организация на работния ден. Пътят до селото е частично асфалтиран, като част от него е черен горски път, проходим, но с неравности и дупки. Препоръчваме  бавно и разумно шофиране. Гарантираме, че това оф-роуд преживяване си заслужава – веднъж докоснали се до самодивското очарование на селото ще се завръщате отново и отново.

Подготвили сме ви две допълнителни изненади!

В събота вечер (27.09.2014) в новата ни семинарна зала ще имаме удоволствието да ви представим Училището, за да видите как върви неговото изграждане през годините.

Този уикенд поставяме началото и на една нова инициатива – създаване на фонотека с музиката на нашите доброволци! Ето защо ви молим носете си десет любими парчета, които ще запишем и така ще поставим на началото на богата колекция от музиката, която вие слушате и която ще се вихрив Училище за природата.

fonoteka

За записване и повече информация: 0888 242 192 или natureschool@vlahi.org
ОЧАКВАМЕ ВИ!

****************

Доброволческият уикенд се осъществява в рамките на проект BG 05/286 „Живо училище – устойчиво в мрежата и в природата“, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.“
„Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за
подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм
на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за
съдържанието на документа се носи от Фондация „Училище за природа“ и при
никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява
официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо
пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени
организации в България.“

 

© 2024 Влахи. Всички права са запазени.