Доброволци

„Училище за природата“ в с.Влахи е създадено от грижовни доброволчески ръце, с много обич към природата и традициите, дремещи под праха на забързаното ни модерно ежедневие. Крачка назад към природата всъщност ни изпраща напред в бъдещето, изградено на базата на принципите за устойчив начин на живот в хармония с природата.

Понякога първият досег с Училището е виртуален: разбираш от приятели за това невероятно място в полите на Пирин, понякога даже от приятели от чужбина, които са помагали за полагането на основите, за изсушаване на тухлите, за възстановяване на оградата, за проектиране на пещта, соларните душове или компостните тоалетни. Следващата крачка е с любопитство да разгледаш снимките и да се запознаеш по-подробно как да стигнеш и какво може да правиш в Училището – да си полезен и едновременно с това да  се насладиш на чистия планински възхдух, истинската храна и ароматния чай, прохладните вечери около огъня.

Всеки доброволец минал през Училището – за кратко или за по-дълго – оставя своята следа и остава герой в тази планинска приказка без край:

 

© 2024 Влахи. Всички права са запазени.