Работен уикенд за приготвяне на лютеница 6-7 септември

Липсваха ли ви работните уикенди? Есента пристъпва с бавни стъпки и носи аромат на печени чушки – време е за приготвянето на домашна лютеница. Тъй като ние вярваме в традициите и се опитваме да ги съхраняваме Ви каним на 6 и 7 септември за четвърта поредна година да приготвим заедно най-вкусната лютеница! Всеки доброволец, който участва в работния уикенд, ще получи и своя „сертификат за участие“ – бурканче лютеница.

ljutenica   ljutenica3

ljutenica1   ljutenica2

Работата: Ще започнем с обработка на продуктите – миене, сортиране, рязане, печене и мелене на чушки, патладжани и домати. Следва самото приготвяне на лютеницата изпичане на сместа с прибавените мед, зехтин, черен пипер и сол. Опитването е важна част от работния процес. Накрая ще приключим с пълнене на буркани и стерилизиране.

Какво да носим: Вече разполагаме с удобни легла, така че единствено трябва да си носите спални чували. Носете още топли и работни дрехи, стабилни обувки и фенерчета (челници). Както обикновено не тръгвайте без добро настроение, желание и мотивация за работа, идеи, оптимизъм, мотивация за учене на много нови и полезни неща, и много усмивки!
Транспорт: Доброволците сами поемат пътните си до гр. Кресна, а ние осигуряваме транспорта им до Влахи и обратно. Приканваме ви да дойдете още в петък вечер или най-късно до 9.30 ч. в събота за по-добра организация на работния ден.
Храна: Вегетарианска – продуктите осигуряваме ние, а сръчните готвачи сте вие!
Свободно време: Носете забавни игри, а ние ще ви покажем селото, водопада, както и мечката и вълка, които живеят в съседство. Разполагаме и с китара, която ни служи вярно заедно с веселите истории и шеги около огъня.

За записване и повече информация: 0888 242 192 или natureschool@vlahi.org
Ще се радваме и този уикенд да сте с нас, по-близо до природата!

До лютеница!

ljutenica13

****************

Доброволческият уикенд се осъществява в рамките на проект BG 05/286 „Живо училище – устойчиво в мрежата и в природата“, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.“
„Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за
подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм
на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за
съдържанието на документа се носи от Фондация „Училище за природа“ и при
никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява
официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо
пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени
организации в България.“

© 2024 Влахи. Всички права са запазени.